Domov Kontakt Facebook Info

Odslej na nkrudarvelenje.com

Obvestila

Visoka zmaga proti Šoštanju, pripravljeni na Koper!

V torek, 30.3. smo na glavnem igrišču odigrali prijateljsko tekmo z NK Šoštanjem. Tekma se je končala po naših željah, saj smo nekoliko popravili strelsko formo s prvenstva in obračun zaključili z visoko zmago.

NK Rudar Velenje - NK Šoštanj 10:0 (5:0)

Postava: Rozman, Klinar, Kašnik, Knezović, Krefl, Stjepanović, Bolha, Trifkovič, Babič, Jelič in Firer

Igrali še: Čretnik, Radan, Gavranovič, Bukšek, Mišetič, Jahič, Đokič, Tolimir, Omerovič in Kocič

To soboto, 4.4. se bomo v 26.krogu prve lige Telekom Slovenije pred domačimi navijači pomerili z FC Koprom, pričetek tekme ob 20.05 uri. Izkoristite prosti vikend za ogled tekme.

 

Pred nadaljevanjem prvenstva še prijateljski obračun

V torek, 31.3. se bomo na domačem igrišču v prijateljskem obračunu pomerili z ekipo NK Šoštanja. Pričetek tekme ob 17.00 uri.

 

Gorica konkretnejša

ND Gorica – NK Rudar Velenje 3:0 (1:0)

Športni park, gledalcev 250; Strelca: 1:0 Žigon (12.), 2:0 Žigon (57.), 3:0 Širok (85.).

Postava: Rozman, Knezović, Džinić, Kašnik, Jahić, Bolha, Trifković, Stjepanović (od 61. Krefl), Babić (od 89. Saramati), Firer, Jelić (od 61. Kocić).

Novogoričani so povedli v 11. minuti, ko je po globinski podaji Blessinga Elekeja do žoge v bližini gola prišel Dejan Žigon in jo potisnil v gol.

Vroče je bilo v 35. minuti. Elvedin Džinić je takrat zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Elekejem, zaradi česar je dobil tudi rdeči karton. Streljal je Žigon, a je bil naš vratar Rozman uspešen.

V 55. minuti smo prek Davida Kašnika prvič sprožil proti vratom domačih. Malce zatem smo prejeli nov zadetek. V 57. minuti je namreč po Širokovi podaji z desne strani na oddaljeni vratnici žogo v mrežo še drugič na tekmi potisnil Žigon.

V 85. minuti so Goričani še povišali prednost, potem ko je Širok zadel z dobrih desetih metrov z nizkim strelom.

Jernej Javornik (trener NK Rudar Velenje): "Marsikatera stvar se nam je po izključitvi podrla. Opaziti je mogoče tudi pomanjkanje samozavesti, še posebej pri napadalcih."

 

Vabilo na skupščino

Vabimo Vas na letno skupščino Nogometnega kluba Rudar Velenje, ki bo v sredo, 11. 3. 2015 ob 19.00 uri v klubskih prostorih kluba (OAZA).

DNEVNI RED:

 1. Otvoritev in pozdrav
 2. Izvolitev organov skupščine
 3. Poročilo o delu kluba v letu 2014, ter planirane aktivnosti za leto 2015.
 4. Finančno poročilo
 5. Poročilo Nadzornega odbora
 6. Razprava o poročilih
 7. Vizija vodenja NK Rudar Velenje v prihodnje
 8. Razno

Prosimo Vas za udeležbo.

 

V Stožicah remi z Olimpijo

NK Olimpija – NK Rudar Velenje 0:0

Stadion Stožice, gledalcev 300.

Postava: Rozman, Krefl, Knezović, Džinić, Dedić (od 41. Jahić), Radujko, Trifković (od 84. Stjepanović), Bolha, M. Babić, Kocić (od 74. Jelić), Firer.

Tekma se je pričela po notah gostiteljev. V sedmi minuti je neuspešno streljal Henty, v 21. minuti pa je po protinapadu prišel pred Matjaža Rozmana, a je bil naš vratar v dvoboju uspešnejši.

Henty je bil v središču pozornosti tudi v 33. minuti, ko je s komolcem udaril Boštjana Krefla in jo srečno odnesel le z rumenim kartonom. Prvo pravo priložnost smo v prvem polčasu zapravili v 45. minuti, ko je po Kreflovi podaji z leve strani z glavo premalo natančno meril Ivan Firer.

V drugem polčasu smo prvi zagrozili mi, natančneje Senad Jahić, ki je dobro izvedel prosti strel z več kot 25 metrov in zadel prečko. V nadaljevanju so gledalci videli še nekaj nenatančnih poskusov na obeh straneh. Znova smo do resnejše priložnosti znova prišli v 89. minuti, ko je Darko Brljak ustavil Firerja, ki se je lepo otresel branilcev.

Ljubljančani pa so bili blizu zadetka v sodniškem dodatku, ko je po podaji z leve strani z glavo streljal Nemanja Mitrović, z dobro obrambo pa se je izkazal Rozman in preprečil zmagoslavje domačih.

 

Ko preprosto ne gre!

V 21.krogu Prve lige Telekom Slovenije smo se v Domžalah pomerili z ekipo Radomelj. Domači so bili srečnejši in tekmo dobili z minimalno zmago.

NK Radomlje – NK Rudar Velenje 1:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 200; Strelec: 1:0 Đurković (66./11 m);  Rdeči karton: Klinar (66.).

Postava: Rozman, Kašnik, Firer, Krefl (od 62. Jahić), Trifković (od 79. Plesec), Jelić (od 72. Kocić), Klinar, Bolha, Džinić, Radujko, Babić.

Gledalci v Domžalah v prvem polčasu niso videli prav razburljivega obračuna. Bili smo boljši in konkretnejši tekmec, a pravih priložnosti si nismo ustvarili.

V drugem polčasu sta bili ekipi bolj aktivni. Po nekaj strelih na obeh straneh smo oboji zadeli mrežo tekmeca, a zadetka nista štela. Enis Đurković je bil v prepovedanem položaju, Dalibor Radujko pa je pred golom napravil prekršek.

V 66. minuti pa je Denis Klinar kot zadnji igralec v kazenskem prostoru storil prekršek nad Đurkovićem, dobil rdeči karton in zakrivil najstrožjo kazen. Đurković je bil uspešen.

Kljub igralcu manj smo pritisnili, a bili še najbližje zadetku v 90. minuti, ko je strel Milana Kocića obranil vratar domačih.

 

PRIJAVA NA NOVICE

SPONZORJI
 • Premogovnik Velenje

  Vodilna slovenska družba
  s področja premogovništva.
  Spletna stran >>
 • Holding Slovenske
  elektrarne

  Vodilna slovenska organizacija 
  s področja elektroenergetike 
  Spletna stran >>
 • HTZ Velenje

  Največje hčerinsko podjetje v
  poslovnem sistemu PV.
  Spletna stran >>
 • PV Invest Velenje

  Dejavnost družbe sta dva
  temeljna programska sklopa ..
  Spletna stran >>
 • Športna trgovina
  Knap

  Uradna klubska trgovina 

  Spletna stran >>

 • RGP

  Družba se ukvarja z gradbenimi in rudarskimi programi...
  Spletna stran >>

Ostali sponzorji