Domov Kontakt Facebook Info

Odslej na nkrudarvelenje.com

Click on the slide!

Odslej na nkrudarvelenje.com

AKTUALNO >> Obvestila

Z veseljem vas obveščamo, da se vam bomo od danes naprej predstavili v novi spletni podobi. Preselili smo se tudi…

Več...
Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

Odslej na nkrudarvelenje.com

Z veseljem vas obveščamo, da se vam bomo od danes naprej predstavili v novi spletni podobi. Preselili smo se tudi na nov spletni naslov - www.nkrudarvelenje.com! Obilo užitkov ob prebiranju novic in vseh ostalih zanimivih reči, ki jih boste lahko zasledili na našem novem medijskem središču.

 

Radan obljubil dvo letno zvestobo

Novo vodstvo nadaljuje s sestavljanjem moštva za prihajajočo sezono. Po podpisu Bolhe in Črnčiča, bo v Velenju ostal tudi vratar Matej Radan. Mariborčan je NK Rudarju obljubil dvo letno zvestobo.

 

Javornik: "S predstavo v prvem polčasu sem zadovoljen!"

V soboto, 27.6., smo se v Kranjski Gori pomerili z aktualnim hrvaškim podprvakom in rednim udeležencem evropske lige – NK Rijeko. Kljub visokemu porazu s 5-0 pa izid ni najbolj realen pokazatelj dogajanja na igrišču.

V prvem polčasu smo na igrišču delovali čvrsto in nogometaši Rijeke so stežka prihajali do priložnosti. V 26.minuti sta atraktivno kombinirala Krcič in Jahič, slednji je uspel prodreti po boku, a so na koncu Hrvati žogo izbili v kot. V vrata je danes Javornik postavil tudi Mateja Radana, ki je branil v prvem polčasu, prikazal odlično predstavo in uspel ohraniti svoj gol nedotaknjen.

V drugem polčasu je trener nekoliko premešal enajsterico, priložnost za igro so znova dobili mladi in igralci, ki se v Velenju med drugimi mudijo na preizkušnji. Rijeka je to izkoristila in že v 52. minuti kaznovala nezbranost v naši obrambi, 2 minuti kasneje pa je še drugič nemočen ostal Čretnik. Omeniti velja poizkus Tolimirja v 61.minuti, a je žoga zletela preko vrat. V 64. minuti je uspelo Hrvatom še povišati vodstvo, 10 minut kasneje je v našem kazenskem prostoru z roko igral Pišek in Rijeka je v Kranjski Gori visoka povedla. V izdihljajih tekme so Rečani postavili končni izid tekme.

Kljub porazu razlogov za preplah ni, saj se nekateri igralci še spoznavajo. Med tem pa je bila slika ekipe v prvem polčasu več kot na zadovoljivi ravni.

Jernej Javornik (trener NK Rudar Velenja): »S predstavo v prvem polčasu sem bolj zadovoljen kot v drugem. Trenutno rezultat ne igra pomembne vloge, na tekmi smo videli svoje napake, ki jih bomo poizkušali na treningih odpraviti. Ekipa še ni kompletirana.«

NK Rijeka – NK Rudar Velenje 5:0 (0:0)

Postava v prvem polčasu: Radan, Dedič, Knezović, Kašnik, Jahič, Tolimir, Bolha, Babić, Plesec, Krcič in Prašnikar.

Postava v drugem polčasu: Čretnik, Medved, Knezović (od 60. Žitko), Kašnik (od 80. Bukšek), Jahič (od 73. Kurež), Tolimir (od 60. Pišek), Bolha (od 60. Gavranovič), Babić (od 73. Omerovič), Grbič, Vuk (od 85. Lešnik) in Krcič (od 60. Kocič).

V sredo, 1.7., se bomo v okolici Maribora pomerili z FK Partizanom.

 

Za uvod visoka zmaga v Mengšu

V sredo, 24.6., smo se odpravili v Mengeš, kjer nas je čakal prvi pripravljalni obračun za tekmovalno sezono 2015/16. Tekmo smo prepričljivo dobili, kar bo brez dvoma dobra popotnica za prihajajoče preizkušnje. Priložnost za igro so med drugimi dobili tudi izstopni člani mladinskih selekcij NK Rudar Velenje.

V prvem delu igre je bil dobro razpoložen Mario Babić, ki je svoj uspešen nastop potrdil z dvema goloma, dvakrat pa je bil v vlogi podajalca. Mrežo je načel omenjeni nekdanji mladi reprezentant Hrvaške, ki je zadel v 9. in 11.minuti. V 26.minuti je Luka Prašnikar po podaji Dediča povišal prednost na 3:0. Pred koncem polčasa pa sta po podaji s kota, z glavo zadela še Ivan Knezović in David Kašnik. Prednost bi lahko bila ob polčasu še višja, a se je domači vratar izkazal z nekaj dobrimi posredovanji.

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še ostali igralci. V 68.minuti se je po zmedi v kazenskem prostoru sam pred vrati znašel Semin Omerovič, ki je premagal vratarja in povišal prednost na 6:0. Nekaj minut kasneje je z razdalje uspešno meril tudi Denis Grbič. Za končnih 8:0 pa je po podaji Rogiča zabil še Miha Irman.

NK Mengeš – NK Rudar Velenje 0:8 (0:5)

Strelci: Babić 9.,11., Prašnikar 26., Knezović 34., Kašnik 35., Omerovič 68., Grbič 75., Irman 81.

Postava v prvem polčasu: Čretnik, Dedič, Knezović, Kašnik, Jahič, Tolimir, Bolha, Plesec, Babić, Prašnikar in Krcič.

Postava v drugem polčasu: Čretnik (od 78. Mušič), Medved (od 78. Kazič), Bukšek, Acman (od 78. Irman), Kurež, Hrastnik (od 78. Popovič), Gavranovič, Lešnik (od 78. Rogič), Grbić, Omerovič in Kocič

V soboto, 27.6., se bomo v Kranjski Gori pomerili z HNK Rijeko.

 

PRIJAVA NA NOVICE

SPONZORJI
 • Premogovnik Velenje

  Vodilna slovenska družba
  s področja premogovništva.
  Spletna stran >>
 • Holding Slovenske
  elektrarne

  Vodilna slovenska organizacija 
  s področja elektroenergetike 
  Spletna stran >>
 • HTZ Velenje

  Največje hčerinsko podjetje v
  poslovnem sistemu PV.
  Spletna stran >>
 • PV Invest Velenje

  Dejavnost družbe sta dva
  temeljna programska sklopa ..
  Spletna stran >>
 • Športna trgovina
  Knap

  Uradna klubska trgovina 

  Spletna stran >>

 • RGP

  Družba se ukvarja z gradbenimi in rudarskimi programi...
  Spletna stran >>

Ostali sponzorji